Nuffnang

Thursday, 15 June 2017

iBawal Soraya Parfum

Assalamualaikum wbt....

hai uols...

Entry kali ni Keyza nak share info pasal tudung Bawal ...
Koleksi terbaru 2017 dinamakan IBawal SORAYA PARFUM.

Kenapa Keyza nak share info tudung plak???...sebelum2 ni entry Keyza pasal cuti la lirik lagu la citer Korea bagai kan...????

Of course la sebab Keyza dah terjebak menjadi agents IBawal...
Memula nak beli untuk pakai je dah tersuka tanpa sengaja terus jadi agents plak...
Doakan la business Keyza ni berjaya yer...almaklumla bukan jenis business minded Keyza ni...
video

So Apa yang menarik tentang koleksi iBawal?

💥Pelbagai design dan koleksi yang menarik
💥Nampak confident bila menggayakannya
💥Sesuai dipakai di mana-mana majlis
💥Tak mudah kedut
💥Senang digosok dan tak perlu gosok terlalu lama
💥Senang dibentuk
💥Pelbagai gaya boleh digayakan
💥Material kain yang best, selesa dipakai
💥Bidang bawal yang awesome tak pendek tak labuh sangat
💥Harga mampu dimiliki
💥Jahitan kemas
💥Terdapat pelbagai corak terkini sempena raya!

Mana tudungnya???? ok kita bagi tutorial cara pakai tudung dulu yerr...

video


IBawal SORAYA PARFUM ni ada 25 koleksi tau .... semua color pastel dan sesuai jer diganding dengan mana2 baju uols...



Soraya Parfum series by ibawal menggunakan nano technology pada fabric. Berapa banyak kali basuh baunya akan kekal senantiasa pada tudung. Perlu gosok gosok untuk baunya keluar.
Project parfum IBawal yang pertama adalah pada May 2016, Serena Parfum. Serena masih lagi bau wangi selepas setahun keluar.  HQ telah bersabar selama setahun untuk R&D series parfum untuk make sure apa yang dijanjikan haruman kekal itu pada market. Going forward, iBawal akan focus pada parfum - memang dah trademark dan patent iBawal.

And now...

The wait is over! Koleksi terbaru iBawal Soraya 2017 Parfum Flora & fauna.
Tampil dengan 5 CORAK (25 warna pilihan) yang diadaptasi dari keindahan flora & fauna.
Sentuhan EKSKLUSIF dengan gabungan warna pastel lembut yang menyerlahkan gaya moden dan elegan. . Material SATIN CREPE yang mudah dibentuk serta fabrik HARUMAN kekal pasti menambah keterujaan.
Kemasan jahitan serta logo 'METAL TAG' memberi nilai tambah kepada anda.

iBawal didatangkan dalam pek bungkusan yang unik. Sangat sesuai untuk koleksi sendiri atau sebagai hadiah kepada yang tersayang.

Semuanya dengan harga MAMPU MILIK.
Prices :
MYR 55 (WM).
MYR 57 (EM).
BND 24.
SGD 24. (GST inclusive). (Excluding postage).
whatsapp (klik link) -> http://www.wasap.my/+6013535764 .

Jangan tunggu lama-lama.

Miliki #Soraya2017Parfum sekarang! #gosokgosokwangi

#ibawal #ibawallovers #ibawal2017parfum #revolusibawal #newcollection#soon #bawal #tudungbawal #koleksiraya #tudungraya #raya2017 #hijab#hijabstyle #hijabfashion #malaysia #brunei #singapore

Thursday, 8 June 2017

Lirik "Treat You Better"

Salam Ramadhan uols...
Pagi ni lepas sahur en somi Keyza share kat whatsapp

Abu : Hello DJ radio?
DJ : Yes, radio stesyen di sini.
Abu : I nak rekues lagu boley ke?
DJ : Boleh, apa tajuk lagunya?
Abu : Badak 🦏 dan ikan 🐟.

DJ berpeloh mencari lagu...

DJ : Minta maaf bro, tiada dalam simpanan lah.
Abu : Pulak dah.. baru je semalam saya dengar lagu tu. Ni contoh sikit lagu tu


"Treat You Better"

Shawn Mendes


I won't lie to you
I know he's just not right for you
And you can tell me if I'm off
But I see it on your face
When you say that he's the one that you want
And you're spending all your time
In this wrong situation
And anytime you want it to stop
I know I can treat you better than he can
And any girl like you deserves a gentleman
Tell me why are we wasting time
On all your wasted crying
When you should be with me instead
I know I can treat you better
Better than he can
I'll stop time for you
The second you say you'd like me to
I just wanna give you the loving that you're missing
Baby, just to wake up with you
Would be everything I need and this could be so different
Tell me what you want to do
'Cause I know I can treat you better than he can
And any girl like you deserves a gentleman
Tell me why are we wasting time
On all your wasted crying
When you should be with me instead
I know I can treat you better
Better than he can
Better than he can
Give me a sign
Take my hand, we'll be fine
Promise I won't let you down
Just know that you don't
Have to do this alone
Promise I'll never let you down
'Cause I know I can treat you better than he can
And any girl like you deserves a gentleman
Tell me why are we wasting time
On all your wasted crying
When you should be with me instead
I know I can treat you better
Better than he can
Better than he can
Better than he can

Monday, 8 May 2017

Gunung Lang, Ipoh Perak

Assalamualaikum wbt.....

Untuk bulan Mei ni Keyza bawa anak-anak naik bot plak ...awal cuti Labour Day aritu g naik bot ke Pulau Aman, Penang. Tapi minggu kedua ni Keyza bawa naik bot lagi tapi ke Gunung Lang, Ipoh Perak.

Warga Ipoh harus tahu kan tempat ni?

Dalam fikiran ingatkan banyak benor burung Helang tapi yang banyaknya ikan dalam tasik dan monyet berkeliaran di taman.

Tapi yang penting sekali anak-anak Keyza happy itu sudah memadai.


Jalan mudah ke sini masuk Tol Ipoh arah Utara ye kalian semua, dan belok kiri kawasan parkingnya FREE ajew tau tak? 

Sini ada tempat makan tapi kalau nak bawa bekal berkelah bersama keluarga pun takde masalahnya disitu ye.

Dah sampai apalagi jom kita naik bot la kan...Harga tiket bot tak mahal pun RM3 dewasa, RM1.50 untuk kanak2


Sementara nak tunggu bot sampai kita bagi la ikan2 di tasik ni makan dulu, makanan ikan dijual disitu dengan harga RM2 per pack. Boleh la murah jer kan...


Banyak kan ikan disini....tapi dilarang memancing tau!!!!

Bila bot dah sampai kita dapat la tengok burung helang berterbangan di angkasa. Tapi takde la banyak pun ada la seekor dua. 


Di kawasan rekreasi ada lagi tempat untuk riada bersama keluarga dan anak-anak boleh bermain di taman permainan. Kalau rasa penat nak berjalan boleh sewa basikal disini RM4/jam manakala untuk basikal kanak-kanak RM2/jam. 


Ada juga ala-ala mini zoo disini yang menempatkan burung, rusa, ostrich dan ayam. 


Kalau ada yang takut monyet tu hati2 la ye banyak yang berkeliaran dikawasan ini.


Kalau lapar or dahaga tapi terlupa bawa bekalan kan jangan risau ada jer motor yang menjual air dan makanan ringan disini. 
Okay sekian sahaja laporan kisah jenjalan Keyza dan family, kalau rasa best tempat ni dan tak pernah pergi jemputlah datang beramai-ramai ye. 




Tuesday, 2 May 2017

KDrama: My Secret Romance

Aigoooo lama Keyza tak share drama korea kan...

Bukan tak tengok tau tapi takde masa nak wat review jer...

ha kali ni Keyza nak share citer baru tajuknya My Secret Romance...



Sinopsis citernya cenggini

Jin-wook (hero) dan Yoo-mi(heroin) bertemu di sebuah resort Gangwon-do dan terjebak dalam satu siri salah faham dan kemalangan. Yoo-mi telah terpesona dengan personaliti diam-diam dan suka bermain Jin-wook, dan mereka tidak disangka-sangka bermalam bersama-sama. Walau bagaimanapun, Yoo-mi hilang pada waktu pagi, meninggalkan Jin-wook dengan perasaan bingung dan tidak rasional serta marah.

Tiga tahun kemudian, kedua-dua bertemu lagi apabila Yoo-mi menjadi pakar pemakanan di kafeteria syarikat di mana Jin-wook kerja-kerja. Mereka berpura-pura tidak mengenali antara satu sama lain. Akhirnya Yoo-mi mengakui bahawa dia ingat kejadian itu. Jin-wook meminta Yoo-mi memberi alasan bahawa mengapa dia meninggalkannya dan dia menjawab bahawa "Its just one night stand".
Tercalar jua la ego Jin-wook kan.

Yoo-mi mula menjadi personal nutritionist kepada Jin-wook atas sebab Jin-wook ada masalah untuk menjaga diet hariannya hingga menyebabkan dia sering sakit. Tapi Jin-wook hanya jadikan itu sebagai alasan untuk bertemu dengan Yoo-Mi selalu.


Pelakon Utama:



Sung Hoon sebagai Cha Jin-wook merupakan Chaebol generasi kedua dan pengarah sebuah syarikat yang dimiliki oleh ayahnya. Dia suka bermain dan suka berpesta tetapi bertukar menjadi lelaki yang serius yang hanya memberi tumpuan kepada kerja selepas Yoo-mi hilang.



Song Ji-Eun sebagai Lee Yoo-mi Seorang wanita muda sentiasa tunggal dengan personaliti yang cerah yang tidak berbuat banyak dengan penampilan beliau dan agak konservatif apabila ia datang untuk dating.


Kim Jae-young sebagai Jung Hyun-tae seorang berjaya penulis  dan pemilik sebuah kafe buku. Hangat dan mesra, beliau adalah rakan terbaik Yoo-mi, dan dia juga tertarik pada Yoo-mi.

Jung Da-sol sebagai Joo Hye-ri seorang juruhebah muda dan cantik yang popular dengan lelaki, tetapi dia hanya tertarik pada Jin-wook.


So acaner rasa excited tak nak tengok drama romantik ni sesuwei la nak berangan couple dengan chaebol ye tak? hahahahaha...

Jom layan online : http://dramafire.com/category/recommended/my-secret-romance/



Tuesday, 25 April 2017

Jom Pi London

Ha tu dia...berangan nak berjalan tak sudah kan Keyza ni...

Teringin pi London plak dah...

bila Keyza nak pi tak pasti tapi Keyza ada terbaca kat blog The Vocket bukan apa kot2 tersampai la sana idak ler sesat ye tak?

Ada 27 tips tau dia share kat blog ni meh ushar: https://www.thevocket.com/tip-travel-ke-london/

1. Guna Oystercard lebih jimat, boleh naik tube dan bas tanpa had. Anda juga boleh buat pre order di laman web Oystercard, boleh hantar ke seluruh dunia, best kan, belum sampai London lagi dah ada kad Oyster. Dapat ambil feel dulu sebelum sampai.

2. Tambang percuma utuk kanak-kanak Kanak-kanak umur bawah 11 tahun tak perlu beli Oyster Card jika travel dengan orang dewasa, boleh naik percuma.

(Agak2 dan ka simpan duit sebelum darwisy umur 11 tahun?)



3. Makanan halal Nak cari makanan halal murah boleh pergi ke London Central Mosques, dalam dewan makan masjid ada jual makanan halal, harganya sangat berpatutan.

4. Jimat di dewan makan Harrods Salah satu cara lagi nak jimat duit makan, boleh pergi ke dewan makan Harrods 30 minit sebelum tutup, anda boleh beli makanan dengan harga runtuh. Kebanyakkan kedai makanan akan membuat jualan penghabisan Beli 1 Percuma 1.

(Pukul berapa kedai ni tutup? mau melapaq la kalau bawa mak Keyza nanti...hurm)


5. Melawat muzium-muzium di London secara percuma Di London terdapat lebih dari 20 buah muzium tanpa dikenakan bayaran tiket masuk. Antara muzium best yang percuma ialah: The British museum, Natural History & Sceince museum, Maritime museum, Imperial War museum, Horniman museum, Museum of London, Transport museum dan banyak lagi. Mengapa bayar lebih, yang percuma kan ada! Haha.

(Yang ni best anak2 Keyza memang syok sangat kalau dapat masuk Muzium tambah free plak Keyza lagi excited la kan)


6. Free walking tour Anda juga boleh join London free walking tour, hanya perlu beri donation seikhlas hati, boleh semak jadual dalam laman web freelondonwalkingtours.com.

7. Air minuman Air paip di London dikategorikan sangat bersih, jadi anda boleh minum air paip. Dapat jimat duit beli air mineral. Satu pound jimat banyak tu! 

(air paip ni tak berapa berani la .... kena fikir banyak ni sebelum minum)


8. Lokasi menarik lain yang percuma Nak naik London Eye mahal, tak dapatlah nak tengok pemandangan kota London, aduh! Sedihnya. Jangan gusar, ada pilihan lain lagi, anda boleh ke Parliament Hill ataupun Primrose Hill. Dari situ anda boleh lihat pemandangan kota London, walaupun pemandangannya tidak secantik berbanding London Eye, tapi kira oklah kan, sebab ianya percuma. Tak perlu bayar tiket pun.

9. Sky Garden, lokasi lihat London yag menarik Selain dari dua tempat di atas, anda juga boleh lihat pemandangan kota London dari Sky Garden, sangat cantik, tapi anda perlu tempah awal tiket untuk naik ke atas. Yang seronoknya ianya adalah percuma! Boleh semak laman web ini untuk tempah tiket skygarden.london/booking.

10. Waktu sesuai travel bagi yang ingin berjimat Untuk jimat kos, elakkan travel pada musim perayaan krismas, awal tahun baru dan cuti sekolah pada musim panas, kerana kos travel pada waktu tersebut tersangat mahal. Pertengahan September hingga awal Oktober, Mac hingga April antara waktu terbaik dan murah untuk datang ke London.

(Cikgu darwisy dah pesan jangan ponteng sekolah dah....gamaknya mommy terpaksa cari duit lebih or tinggal ja la korang kat umah kan huahauhua?)


11. Sewa kereta dan parking Sewa kereta pandu sendiri juga mungkin bukan pilihan terbaik untuk tour kota London, kerana kadar bayaran parking sangat tinggi dan trafik juga sangat sibuk.

12. Lesen memandu Untuk memandu di London tidak disyaratkan lesen memandu antarabangsa, anda boleh guna lesen memandu Malaysia saja. Tetapi hanya terhad untuk tempoh setahun sahaja.

(ada gak la cita2 nk amik lesen international dah kata tak payah jimat la lgi kan?)


13. 4 ikonik London Mungkin anda hanya punya waktu yang singkat di London, walaupun hanya sekejap, jangan lepaskan peluang untuk bergambar dengan empat ikonik penting kota London iaitu : pondok telefon merah, teksi hitam, Big Ben dan Istana Westminster.

14. Bas Hop On Hop Off Untuk lebih mudah dan jimat masa, boleh beli tiket bas Hop-on Hop-off, anda boleh lihat ke hampir semua tempat-tempat utama di London.

(kat Malaysia pun xnaik dok perati ja dari kejauhan, bebudak ni dok ajak naik tapi keyza wat derk ja....)


15. Cukai VAT Di London mereka mengenakan cukai VAT (Value added tax) pada setiap barang yang dijual, kebiasaannya harga yang tertera sudah termasuk sekali cukai VAT.

16. Kecemasan Jika berlaku kecemasan dail 999 (polis/ambulan).

17. Travel insurance Jangan abaikan travel insuran, laburkan sedikit wang, tak mahal pun, bawah RM100 saja harganya, ianya sangat penting jika berlaku kes kecemasan.

18. Beli tiket online dan datang awal ke lokasi hot Jika anda merancang untuk melawat tempat-tempat popular seperti Madame Tussauds dan London Eye, datang awal dan beli tiket secara online untuk elak dari beratur panjang.

19. Pengangkutan awam Pengangkutan awam keretapi bawah tanah di London dipanggil Underground atau Tube.

20. Hujan Sediakan payung kecil dalam beg galas anda, tak kira musim apapun anda datang London, dalam masa satu minggu paling kurang mesti akan ada satu hari hujan.

21. Ramalan cuaca Sentiasa semak ramalan cuaca, kerana cuaca di London sentiasa berubah. Hari ini panas suhu cecah 38 celsius, esoknya pula mendung, hujan dan sejuk suhu bawah 20 darjah celsius. 

22. Lokasi membeli belah Jika anda suka membeli belah, jangan lepaskan peluang untuk pergi ke tiga pasar utama ini di London : Camden Lock Market, Brick Lane London Market dan Portobello road market London. Di sini anda boleh membeli pelbagai jenis barangan dengan harga yang murah. Barang antik dan barang terpakai semua ada jual.

(kalau murah bley la Keyza singgah cuci mata klu mahal xdapek la)


23. Waktu sesuai ke Oxford Street Mahu membeli belah dengan selesa di Oxford Street? Elakkan berkunjung pada hari sabtu dan ahad. Pergi pada hari biasa, kerana pada hari biasa tidak terlalu ramai orang.

24. Tempoh minima di London Untuk lebih kepuasan, luangkan masa sekurang-kurangnya 5 hari untuk travel di London.

25. Peluang masuk ke Buckingham Palace Mungkin ada yang tak perasan, sebenarnya kita boleh masuk ke dalam Buckingham Palace, pada setiap tahun kebiasaannya Buckingham Palace akan dibuka untuk pelawat mulai akhir bulan Julai hingga awal bulan Oktober. Boleh semak harga tiket dan jadual di internet.

(Bab masuk istana memang Keyza suka, bley fefeeling princess gtu wakakaka)


26. Lokasi menarik lain Jika anda ada masa lebih, boleh rancang trip balik hari dari kota London, antara tempat menarik yang boleh anda pergi seperti Stonehenge, Windsor, Costwolds, Leeds Castle dan Downtown Abbey.

27. Penginapan Dan yang terakhir ialah tempat tinggal, di London terdapat pelbagai pilihan jenis penginapan, amat digalakkan untuk tempah bilik awal sebelum tiba di London, saya selalu menggunakan aplikasi dan laman web hotelscombined untuk semak harga dan tempah penginapan di London dan ke mana saja saya travel. Seronok guna aplikasi ini, boleh banding harga dari pelbagai laman web hotel.

Untuk dapatkan deals yang terbaik, boleh download melalui pautan ini : https://www.hotelscombined.my


Ha tu dia ...kalau Keyza share kat facebook tahun bila nak p pun xtau nak cari balik tips ni satg tak jumpa plak makanya Keyza paste kat blog ni aci la kot kan?????

Thursday, 6 April 2017

Lirik Lagu Sabarlah Hati

Assalamualaikum wbt...

Keyza nak share lagu best lagi yang selalu meruntun jiwa, lagu ni OST dalam drama Amsyar. Kena la sangat lagu ni dengan kisah drama tersebut. Selalu terfikir andai Allah menjemput Keyza di usia ini dan anak2 masih kecil adakah saudara mara yang akan sudi menjaga anak-anak Keyza? Sedangkan Amsyar tu sorang je pun mak pak sedara dia tak nak jaga inikan pula anak-anak Keyza 2 orang kan? huhuhuh cepat sungguh tersentuh drama-drama cenggini .... :(

Ops moody plok wakakaka meh la layan lagu ni dulu

Penyanyi: Elly Mazlein
Lagu: Sabarlah Hati
OST: Drama Amsyar


Saat kau datang dalam hidupku
kusangka ini cinta terakhir
ternyata malam penuh bintang
berakhir dengan mendung

menari aku dengan gelisah
lagi lagi lagi ku menangis
sabarlah hati menahan perih
terluka lagi dan lagi dalam kisahku
tenang la jiwa..
iring langkahku
ku yakin pasti ada yang terbaik untukmu 
ternyata malam penuh bintang
berakhir dengan mendung

menari aku dalam gelisah
lagi lagi lagi ku menangis... 
meski hati sering dilukai
takkan menyerah aku mencari cinta ...aaaa

sabarlah hati menahan perih
terluka lagi dan lagi dalam kisahku
tenang la jiwa iring langkahku
ku yakin pasti ada yang terbaik untukmu

sabarlah hati menahan perih
terluka lagi dan lagi dalam kisahku
tenanglah jiwa

sabarlah wahai hati ....
jangan menangis ...

Tuesday, 4 April 2017

Lirik Lagu Menahan Rindu

Yuhhuuuuu...lama Keyza tak share lirik lagu kan...kali ni ada lagu yang memang kena la dengan jiwa Keyza ni 

Penyanyi : Wany Hasrita
Lagu: Menahan Rindu


Jom kita karok bersama .... 



Sejenak Ku termenung
Awan Pun mulai murung
Tiada Siulan siulan burung burung

Menemani Hari ku
Menemani Sepi ku
Tersiksa Angkara menanggung rindu

Oh angin
Kau kirimkan kalimah kasihku
Agar dapat ku dengari kalamnya berbunyi

Biarpun sekadar cuma
Memujuk Hati
Akan Ku terus berdiri hadapi semua ini

Biarlahku Bersendirian
Terkurung Dalam kenangan silamku
Biarlah Aku
Menahan Rindu

Oh Angin
Kau Kirimkan kalimah kasihku
Agar Dapat ku dengari kalamnya berbunyi

Biarpun Sekadar cuma
Memujuk Hati
Akan Ku terus berdiri hadapi semua ini

Biarlahku Bersendirian
Terkurung Dalam kenangan silamku
Biarlah Aku
Menahan Rindu
Menahan Rindu